İşte darbecilerin karargahı Akıncı Üssü!

Bazı bombaların üzerinde ‘CB’ ve ‘Ankara’ yazarken, bu yazıların bulunduğu bombaların atılacak yerler olduğu öne sürüldü.

İşte darbecilerin karargahı Akıncı Üssü!

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde FETÖ’cü darbecilerin merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü ile kullanılacakları savaş uçakları ve atılacak bombaların görüntüsü ortaya çıktı. 

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde FETÖ’cü darbecilerin karargah olarak kullandığı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile diğer komutanların rehin olarak götürüldüğü Akıncı Üssü’ne ait görüntüler ortaya çıktı. Üssün bombalanmasının ardından havalanamayan savaş uçaklarında bulunan bazı bombalarda ise ‘CB’ ve ‘Ankara’ yazması dikkat çekerken, bu yazıların bulunduğu bombaların atılacak yerler olduğu öne sürülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bombalanan ve büyük bir çukurun oluştuğu pistte görüntülere yansıdı. 

Akıncı Üssü’nden kalkan savaş uçakları ve mühimmat yüklü helikopterler darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, MİT, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Daire Başkanlığına ve darbe karşıtı sivil halkın üzerine bomba ve kurşun yağdırmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çalışmaların ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X