İşte eski Bursa Valisi Harput için istenen ceza

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile 59 kişi hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İşte eski Bursa Valisi Harput için istenen ceza

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Harput ile 34 tutuklu, 13 tutuksuz sanık ve 12 firari hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

 

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Harput ve 50 kişi hakkında “silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçundan 10 yıldan 15’er yıla, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a göre de 5 yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

 

İddianamede, diğer 9 sanık hakkında ise “silahlı örgüte üye olma” ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddesine göre ayrı ayrı 5 yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Evinden 1 dolar çıkmıştı

Yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan Harput, 25 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Yapılan aramalarda evinde 1 dolar bulunan Harput cezaevine götürülürken boynunda Arapça yazılı bir not bulunmuştu. Notta, “Allah seni kötülüklerden korusun. Sağlık, sıhhatli ve işlerinde başarılara muvaffak eylesin. Allah her zaman yanınızda. Kıtmir’im” sözlerinin yer aldığı öğrenildi.

Dönemin Bursa Vali Şahabettin Harput’un zorla işadamlarından himmet adı altında para topladığına dair bilgilerin yer aldığı iddianamede, işadamlarından alınan para karşılığında makbuz kesildiği belgelerle ispatlandı. Uludağ Eğitim Vakfı’na bağışta bulunan ve örgüte finansman sağladıkları iddia edilen sanıklar önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X