İşte FETÖ’nün ihraç yöntemleri

Emniyet’teki FETÖ yapılanmasının, akla hayale gelmeyecek soruşturmalarla bin 124 polisi meslekten ihraç ettiğini belirten polis memuru İrfan Çelik, ‘Benim ihraç edildiğim maddelerden biri de rüşvetti. Ne yedim, ne zaman yedim? Hiç açıklanmadı’ dedi.

İşte FETÖ’nün ihraç yöntemleri

Milliyet’ten Arif Balkan’ın haberine göre, Emniyet’teki FETÖ bağlantılı ihraçlar da gündemde. Türkiyenin ilk polis sendikasını kurmaya çalışan polis memuru İrfan Çelik, emniyetteki yapılanmanın akla hayale gelmeyecek soruşturmalarla bin 124 polisi meslekten ihraç ettiğini belirtti. “Evinde orijinal olmayan bir şişe parfüm bulunan polis kaçakçılıktan, bir arkadaşından arabasını ödünç alan bir başka polis de gasptan hüküm giydi ve meslekten men edildi” diyen Çelik, kumpas soruşturmasına uğrayanların özellikle istihbaratçı polisler olduğuna dikkat çekti. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapsamlı soruşturmaların sürdüğü kurumlardan biri de Emniyet Genel Müdürlüğü. 2013 yılında 29 polis memurunun girişimleriyle kurulmaya çalışılan Türkiye’nin ilk polis sendikası, AYM kararıyla kurulamadı. Ancak, sendika girişimi içinde bulunan polisler, teşkilatın FETÖ/PDY yapılanmasıyla oldukça zarar gördüğünü belirterek bu yapıdan arındırılması için çok mücadele etti   

‘Olur olmaz sebepler’

Sendika girişimi başkanı İrfan Çelik, Türkiye’nin ilk polis sendikası için çabalayan 29 memurun tamamının ‘suç uydurularak’ meslekten uzaklaştırıldığını söyledi. Emniyet içindeki FETÖ yapılanmasının sendika girişimi dışında, hemen her il-ilçede hoşlanmadığı ve kendisine yakın bulmadığı memurları ihraç ettiğini belirten Çelik, “2009-2015 yılları arasında bin 124 emniyet mensubu bu yapının kumpasları sonucu meslekten ihraç edildi. Bunların çoğu rütbeli emniyet personeliydi. Her yolu denediler. Özellikle çok değerli istihbaratçı memurlar olmadık sebeplerle teşkilatın dışına itildi” dedi. 

Bu yapının polis memurlarını meslekten ihraç için çok farklı metotlar kullandığını belirten Çelik, bazı meslekten ihraç dosyalarını şöyle anlattı: 

*”İstanbul Emniyeti’nde geleceğin en önemli istihbarat müdürlerinden biri olmaya aday bir memur vardı. Bu memurun kaçakçılık yaptığı iddiasıyla evinde arama yaptırıldı. Evinde bir şişe orijinal olmayan parfüm bulundu. Kaçakçılıktan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 17-25 Aralık sonrası görevine geri döndü.”  

‘Kişiyi nitelikli tehdit’

*”Ben de hürriyetten yoksun kılma ve tehdit suçundan cezalandırıldım. 39 yılla yargılandım, 4 yıl ceza aldım. Ceza almamın sebebini, bizzat mahkeme tutanağından aktarayım, ‘…Sanık İrfan Çelik, mağdur A.Ö.’ye ‘Sen bana küfür ettiğin için ben senden şikayetçiyim. Şikayetçi olursam 4 yıl ceza alırsın’ diyerek kişiyi nitelikli tehdit etmiştir…’ ifadeleri yer aldı. Mahkemede hakime hanıma bunun kanun hatırlatma olduğunu söyledim. Avukatlar bunu her gün yapıyor. O halde memlekette avukat kalmaz. Bu suçtan 2 yıl 2 ay ceza aldım. 

Diğer suçum da yine A.Ö. ile sokakta 12 dakika konuşarak onu hürriyetinden yoksun kıldığım iddiasıydı. A.Ö. sıradan bir vatandaş. Onun adına bir telefon hattı çıkartılmış. Bana küfür ve tehdit mesajları gönderildi bu numaradan. Gittim, görüştüm. Masum, hiçbir şeyden haberi yok. Sonra suç duyurusunda bulundum. Emniyet ilk soruşturmada dosya gereği A.Ö.’ye gitmiş. A.Ö.’ye giden polisler, ‘İrfan Çelik senden şikayetçi oldu. Eğer sen ondan şikayetçi olursan biz onu cezaevine göndereceğiz’ demiş. 

Olay anlaşılınca şikayetini defalarca geri çekti. Ama yine de yargılama devam etti. 

Meslekten ihraç edildiğim maddelerden biri de rüşvetti. Ne yedim, ne kadar yedim, ne zaman yedim? Hiç açıklanmadı. Ama bu sıfat bile yetti.” 

Ödünç aldı ‘gaspçı’ oldu 

“Arkadaşının arabasını alıp bir yere giden polis memuru, aracı gasp ettiği iddasıyla soruşturma geçirdi. Karşı taraf ‘Hayır gasp etmedi. Ben verdim’ dese de, belge istediler. Belgeyi ortaya koyamadı. Gasp suçundan 4 yıl ceza aldı.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X