İşte Komisyon raporu

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkında yazdığı rapor tamamlandı. Rapor bugün TBMM’nin internet sitesinde yayınlanacak.

İşte Komisyon raporu

İki bölümden oluşan rapor, muhalefet şerhleri de eklendiğinde 1100 sayfayı buluyor. Raporun son cümlesi, komisyon çalışmalarını da özetliyor;’

‘Bakanların isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe olmadığından Yüce Divan’a sevkine gerek yoktur.’

‘MANİDAR İHBARLARLA’

Raporda, bakanlar hakkındaki soruşturmaların ‘manidar ve isimsiz ihbarlarla’ gerçekleştirildiğine vurgu yapılıyor. ‘Soruşturma, yasaların hileli yollar denenerek aşılması suretiyle yetkisiz hukuksuz olarak yürütüldü’ deniyor.

Raporda, soruşturulan bakanlar hakkında yer alan bazı ifadeler şöyle;

Erdoğan Bayraktar: Komisyonumuz tarafından yapılan soruşturma sonucunda da, soruşturma önergesinde yazılı fiillerin işlendiğine dair hiçbir delil elde edilemedi.

Zafer Çağlayan: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda fiilin kaçakçılık suçunu oluşturmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Muammer Güler: Dosya içinde mevcut diğer delillerin, tanık ifadelerinin ve bilirkişi raporlarının değerlendirilmesi sonucunda, savunmaların aksine isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe oluşmadı.

CUMA GÜNÜ GENEL KURUL’DA

Raporu, TBMM matbaası basacak. Ardından tüm vekillere dağıtılacak. Vekillerin raporu incelemesinin ardından da TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak.

Ak Parti kaynakları, soruşturma komisyonu konulu Genel Kurul toplantısının Cuma günü yapılabileceğini kaydediyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X