İşte özel okulların TEOG taban puanları

Özel okullar TEOG taban puanlarını ve kontenjanları açıklamaya başladı. Özel okullar TEOG’dan kaç puan istiyor sorusunun cevabı haberimizde.

İşte özel okulların TEOG taban puanları

TEOG sonuçlarını açıklandı. Sınav sonuçlarının ardından öğrencileri ve aileleri okul seçme dönemi bekliyor. TEOG’la öğrenci alacak özel okullar da taban puanlarını açıklamaya başladı. Listenin zirvesinde Türkiye’nin en pahalı okulu olan Robert Koleji bulunuyor.

İŞTE ÖZEL OKULLARIN PUANLARI

Robert Koleji- Okul puanı: 995 Kontenjan: 200

 

Alman Lisesi- Okul puanı: 890 Kontenjan: 130 

Joseph Fransız Lisesi- Okul puanı: 870 Kontenjan: 76 

Dame De Sion Fransız Lisesi- Okul puanı: 860 Kontenjan: 140 

Benoit Fransız Lisesi- Okul puanı:840 Kontenjan: 190 

Michel Fransız Lisesi- Okul puanı: 820 Kontenjan: 96

Koç Lisesi- Okul puanı- 495 Kontenjan: 60

TED İstanbul- Okul puanı- 470 Kontenjan: 50

Üsküdar Amerikan Lisesi- Okul puanı: 392.5 Kontenjan: 180

Tarsus Amerikan Koleji- Okul puanı: 360 Kontenjan 108

ÖZEL OKULLARIN PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Özel okulların TEOG puanlarını hesaplarken kabul ettiği genel bir standart yok. Her lise kendi puan sistemini geliştiriyor. Bazı okullar dört farklı alandan öğrenci seçerken bazıları ortaokulda verilen 12 ayrı dersten seçim yapıyor. Son olarak TEOG puanı ile 29 Haziran’da açıklanacak öğrencinin yerleştirmeye esas puanını birlikte değerlendiren okullar da var.

ÖN KAYIT 27 HAZİRAN’DA 

Yerleştirmeye esas puanlar 29 Haziran’da açıklanacak; ancak ön kayıt işlemleri puanların açıklanmasından önce 27 Haziran tarihinde başlayacak. Kesin kayıtın yapılacağı tarih ise 30 haziran olarak belirlendi. Her sen öğrencilere üç kayıt hakkı verilirken bu sene Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 3 değil 2 kayıt işlemi uygulanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X