İşte saat saat Şah Fırat operasyonu

Saat saat Şah Fırat operasyonu…

İşte saat saat Şah Fırat operasyonu

20 Şubat: Hava şartları uygun hale geldi ve harekât kararı verildi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı bilgilendirildi. 

12.00

Süleyman Şah Karakolu Komutanı’na kriptolu olarak Süleyman Şah’ın naaşının dini kurallar göz önünde tutularak çıkarılıp emniyete alınması ve karakolun imhası için de hazırlık yapılması talimatı verildi.

21 Şubat

08.00

 

Kara ve Hava Kuvvetleri teyakkuz durumuna geçirildi. F-16 savaş uçakları ve İHA’lar keşif amacıyla havalandı. 

20.00

Dört İHA ve mühimmat yüklü iki F-16 savaş uçağı havalandı. İki İHA, Karakozak köyü istikametine diğer ikisi de Eşme istikametine yönlendirildi. 

21.00

Harekât başlama emri verildi. İki ayrı yöne hareket eden birliklerden birincisi; yaklaşık 50 zırhlı araç, 400 kişilik bir kuvvet ve dört kol halinde Karakozak köyüne doğru yola çıktı. Aynı dakikalarda 39 tank ve 7 zırhlı araçtan oluşan ikinci konvoy Suriye Eşme’sine doğru yöneldi. 

21.30

Müttefik ülkeler ve PYD karargâhına, Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik bir operasyon başlattığı bildirildi. 

22.02

Suriye Eşme’si yönüne hareket eden konvoy hedefe ulaştı, sınırın Suriye topraklarında kalan bölümüne Türk bayrağı çekildi.

 

 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN 

22 Şubat

00.30

İkinci konvoy da herhangi bir direnişle karşılaşmadan Süleyman Şah Karakolu’na ulaştı.

04.45

Süleyman Şah Karakolu’nda görev yapan 38 personel ile Süleyman Şah’ın naaşı ve iki askerinin cenazesi alındı. Konvoy beşer dakika arayla dört kol halinde Türkiye sınırına doğru hareket etti.

05.00

Konvoy’un ayrılmasının ardından artçı birlik Süleyman Şah Türbesi’ndeki gönderden Türk bayrağını indirdi, patlayıcılarla türbe havaya uçuruldu. 

06.03

İlk birlik Türk topraklarına giriş yaptı. Daha sonra art arda diğer kollar da sorunsuz bir şekilde kayıp vermeden döndü.

06.50

Sınırdan son olarak türbeyi havaya uçuran artçı özel kuvvetler timi de giriş yaptı ve operasyon tamamlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X