İşte tarihi MGK kararı

Erdoğan’ın 3 aylık Olağanüstü Hal ilan edildiğini açıkladığı MGK bildirisi yayınlandı.

İşte tarihi MGK kararı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısının yapılması ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 aylık Olağanüstü Hal ilan edildiğini açıklamasının ardından kararın resmi belgesi olan MGK bildirisi yayınlandı.

 

MGK bildirisinde, “Anayasamızın 120. maddesi gereği hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

 

Bildiride, “Kurulumuz demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne olan bağlılığı bir kez daha teyid etmiştir. Toplantıda Kurul üyelerinin değerlendirmeleri doğrultusunda bundan sonra atılması gereken adımlar detaylı olarak görüşülmüştür.” denildi.

 

Olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulduğu belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

 

“Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Anayasamızın 120. maddesi gereği hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.”

 

MGK bildirisinde, olağanüstü hal ilanı hakkında, “Bu tavsiye sadece ve sadece demokrasiye, hukuk devletine, hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmaları kolaylaştırma amacına yöneliktir.” açıklaması yapıldı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X