İşte tartışılan maddeler!

Tüzük Genel Kurulunda 1, 2, 4, 6, 11, 16, 17, 23, 24, 26, 28, 30, 35, 36, 38, 57 ve geçici 4.maddeler tartışıldı.

İşte tartışılan maddeler!

Divan Başkan İlhan Parseker, Genel Kurul öncesi zaman kaybı yaşamamak için diğer maddelerin okunmuş olarak kabul edilmesi oyladı ve oy çokluğuyla kabul edildi. 

TL dönemi başlıyor

Tüzük Genel Kurulunun dikkat çeken en önemli ayrıntılarından biri yönetici katkılarıyla oldu. 

Bursaspor tribün liderlerinden Selim Kurtulan, katkı yapan isimlerin artık verecekleri miktarı TL olarak vermesi gerektiğini belirterek “Gelen isimler katkıyı Euro olarak yapıyor. 3-4 yıl görevde kaldıktan sonra parayı yine Euro olarak alıyorlar. Burada zararı yine Bursaspor görüyor. Yöneticiler TL  versinler, TL  alsınlar. Bu konunun tüzüğe işlenmesini istiyorum.” dedi. 

Divan Başkanı İlhan Parseker ise ilk olarak bu isteğin tüzüğe alınıp 

alınmamasını oyladı. Oylamanın ardından gündeme alınan madde 57.madde tartışılırken, kabul edildi. Bu maddenin tüzüğe işlenmesine oy çokluğuyla karar verildi. 

Seçilme hakkı kaldırıldı

Genel Kurul üyeleri yeni tüzükteki 6.maddeye de itiraz etti ve oy çokluğuyla kabul edilmedi. İlk yazılana göre izleyici üye durumunda bulunanlar, yeni üye olanlar seçme hakkını kullanamazlar, oylamaya katılamazlar ancak seçilme hakkına sahiptirler şeklindeydi.  Bu madde seçilme hakkına sahip olamazlar olarak değiştirildi. 

Rakamlar değişiyor

Genel Kurulda 11.madde de  oy çokluğuyla kabul edilmedi. Yeni düzenlemeyle üye girişi ve yıllık ödenti miktarı her olağan ve mali genel kurulda belirlenecek. Yıllık ödenti net asgari ücretin en fazla 10’da 1’i, üyelik girişi ise asgari ücretin en fazla 4’te 1’i olacak. 

Sportif Direktör geliyor

Yeni tüzükteki 30.maddede kabul görmedi. F bendi futbol branşı için profesyonel üst düzey futbolculuk geçmişi olan Avrupa A lisansına sahip bir yönetici, sportif direktör atamak şeklinde değiştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X