İşte yeni tüzük taslağı

Yeni yönetim başkanla birlikte 9 kişiden oluşacak. Bir üyenin başkan adayı olabilmesi için en az 100 üyenin noter onaylı imzasını getirmesi gerekiyor.

İşte yeni tüzük taslağı

Bursaspor’un ilki 30 Aralık Cuma günü, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 9 Şubat Perşembe günü yapılacak tüzük kongresi ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. 

Genel Kurulun aldığı karar doğrultusunda yapılacak olan tüzük kongresindeki değişikliklerle ilgili dün kulübün resmi internet sitesinden tüzük taslağı yayınlandı. Önerilere açık olunduğuna dair bilgilendirmenin de yapıldığı tüzük içersindeki değişiklikler dikkat çekiyor. Buna göre Bursaspor’da yönetim kurulu üyeleri başkanla birlikte 9 kişi olacak. Yedek liste ise 5 isimden oluşacak. Ayrıca 3 asıl 3 yedek disiplin kurulu üyesi de yer alacak. 

İBRA EDİLMEYENLER

Artık Bursaspor’a başkan adayı olmak o kadar kolay olmayacak. Başkan adayının başvurusunun işleme alınması için oy kullanma hakkına sahip olan en az 100 üyenin noter onaylı imzasını getirmesi gerekecek. Ayrıca Bursaspor organlarında görev aldığı dönemde ibra edilmemiş üyeler bu konuda haklarında hukuki ve cezai bir süreç başlatılmış olması koşulu ile süreç lehlerinde kesinleşene kadar aday olamayacak. 

Bununla birlikte Bursa kulüpleri dışında, aynı ya da daha üst profesyonel liglerde takımı olan başka herhangi bir kulübe veya bunlarla ilintili bir sivil toplum kuruluşuna üye olanlar Bursaspor genel kurul üyesi olamayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X