İstersen yaparsın!

Eskişehirspor’u yenerek soluklanan Bursaspor, Rize’de 2’de 2 yapmak istiyor. Yeşil beyazlılar, ligin namağlup tek takımı olan Karadeniz temsilcisine bu sezon bir ilki yaşatıp, üst sıralara tırmanma amacında. 14.00’teki mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek.

İstersen yaparsın!

Çalkantılı bir haftayı geride bırakan Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 7.haftasında bugün deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Yeni Rize Şehir Stadı’nda 14.00’de başlayacak olan zorlu mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Eskişehirspor karşısında protestolar ve tepkiler eşliğinde 3 puana ulaşan ve sıralamada biraz olsun üste çıkan yeşil beyazlılar, Karadeniz’de de kazanarak tırmanışını sürdürmek istiyor.

TARAFTAR HER YERDE

Yenişehir Havaalanından özel uçakla Trabzon’a giden Bursaspor’u burada yeşil beyazlı taraftarlar karşıladı.

 

ÜNİTİMSAH Trabzon üyeleri gerek teknik heyet, gerekse futbolcuları bağrına basarken, yaptıkları tezahüratlarla havaalanını da inlettiler. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a çicek takdim eden taraftarlar, bugünkü maçtan 3 puan beklediklerini dile getirdiler. 

KESİK YEDİLER

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Rizespor maçının kadrosuna Hajime Hosogai, Şamil Çinaz ve Aydın Karabulut’u dahil etmedi. Bu 3 futbolcu geçtiğimiz haftaki Eskişehirspor maçında da görev yapmamıştı. Ayrıca Eskişehirspor karşısında 18’e alınmayan Sercan Yıldırım, takımla birlikte Rize’ye gelen isimler arasındaydı. 

20 İSİMLE RİZE’YE

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın bugün sahaya nasıl bir 11 süreceği merak konusu. Deneyimli teknik adam dün Rize kafilesine 20 oyuncuyu alırken, kimleri tribüne göndereceği konusunda kararsız olduğu belirtildi.

OLIVIER CHAVANON TAKİPTE

Bursaspor’da Futbol Planlama ve Geliştirme Direktörü görevine getirilen Fransız antrenör Olivier Chavanon dün takımla birlikte Rize’ye geldi. 47 yaşındaki genç antrenör Başkan Recep Bölükbaşı ile de sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 

“3 PUAN BİZİM OLACAK”

Timsah yıldız yabancıları, Rizespor’a ilk yenilgiyi tattırmakta kararlı. 

Bursaspor’da futbolcular bugünkü karşılaşma için oldukça iddialı. Eskişehirspor karşısındaki galibiyette bir gol ve bir asistle kritik bir rol oynayan Ricardo Faty, 3 puan alacaklarına inandıklarını belirterek, “Rakibimiz Çaykur Rizespor şuana kadar ligde mağlup olmadı. 3 puan alıp Bursa’ya dönmek istiyoruz. Bunu başaracak güç ve inanca sahibiz” dedi. 

BAŞKA DÜŞÜNCE YOK

Yavaş yavaş form tutmaya başlayan Isaac Cuenca ise “Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Varımızı yoğumuzu sahaya yansıtacağız. Hocamızın istediklerini sahaya eksiksiz yansıtırsak kazanacağımızı düşünüyorum. Eskişehirspor karşısında aldığımız galibiyetin devamını getirme amacındayız” diye konuştu. Macar yıldız, Balazs Dzsudzsak ise Rizespor karşısında galibiyetten başka düşüncelerinin olmadığını söyledi. 

“HAKEMLERE GÜVENMEK İSTİYORUZ”

Necmettin Kocaman, bugünkü maçın hakemi Hüseyin Göçek için temkinli konuştu.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, takıma inandıklarını belirtti. Hafta arasında oyuncuların büyük bir özveri ile çalıştığını ifade eden Kocaman, “Takımımız gayet iyi durumda. Cezalımız ve sakatımız yok. Bu sezon ilk dış saha galibiyetimizi Rizespor karşısında almak istiyoruz” dedi. Maçın hakemi Hüseyin Göçek hakkında da değerlendirme bulunan Kocaman, “Hakem kararlarının maçın önüne geçmesini istemiyoruz. Biz hakemlere güvenmek istiyoruz” diye konuştu. 

 

RİZE’DE EKSİKLER VAR

Bu sezon ilk kez geçtiğimiz hafta kalesini gole kapatan Timsah’ta sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın geçtiğimiz haftanın kazanan kadrosunda fazla değişiklik yapması beklenmiyor. Rakip Çaykur Rizespor, Süper Lig’de yenilgisi olmayan tek takım konumunda. İlk 6 haftalık süreçten 2 galibiyet, 4 beraberlik çıkaran Karadeniz ekibinde kırmızı kart cezalıları stoper Viera ve sağ bek Koray Altınay bu mücadelede forma giyemeyecek.

​MAÇ HEYECANI OLAY TV’DE

Bursaspor’un bugün Ç.Rizespor ile deplasmanda oynayacağı Süper Lig maçının tüm heyecanı Olay TV’de yaşanacak. Maç öncesi ve sonrasında Rize’den yapılacak yayınlarda Beytullah Süat’ın sunumu, Orhan Güney ve Erkan Sağlık’ın yorumlarıyla taraftarlar gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulacak.

MAÇ TABLO

STAT: Rize Şehir

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Mehmet Kapluhan

EKSİKLER: Koray, Viera

EKSİKLER: Yok

BİLETLER: Bursaspor taraftarı 10 TL

14.00 LİG TV/CANLI

 ÇAYKUR RİZESPOR 

1 Hubert İtandje

77 Orhan Ovacıklı

2 Oboabona

6 Robin Yalçın

11 Eren Albayrak

78 Ahmet İlhan

16 Cedric Makiadi

14 Sylvestre

53 Dhurgham İsmael

63 Deniz Kadah

9 Leony Kweuke

 BURSASPOR 

17 Mert Günok

82 Luis Advincula

4 Serdar Aziz

13 Dany Nounkeu

23 Aziz Eraltay

14 Cristobal Jorquera

91 Ricardo Faty

77 Balazs Dzsudsak

10 Filipe Josue

89 Miroslav Stoch

19 Tom De Sutter

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X