İstihdam seferberliği hızla devam ediyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, istihdam seferberliğinin hızla devam ettiğini söyledi.

İstihdam seferberliği hızla devam ediyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkmen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ‘SGK, İŞKUR VE KOSGEB İstihdam Teşvikleri Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, 2017 yılında başlayan ‘Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği’ projesinin çok başarılı şekilde son bulduğunu söyledi.

Bursa’da artı 80 bin istihdama ulaştıklarını dikkat çeken Türkmen, ”Ülke genelinde 1,5 milyon istihdama ulaşıldı. 2018 yılında da Milli İstihdam Seferberliğimiz tüm hızıyla devam ediyor.

İlave artı 2 istihdamla yolumuza devam ediyoruz. Mart ayının sonunda yasalaşan istihdam teşvikleri ile birlikte İŞKUR’un diğer teşviklerini de sahada SGK, KOSGEB ve İŞKUR olarak tanıtmaya başladık. Bu noktada işverenlerimizin teveccühü çok büyük” dedi.

İŞVERENLERE İŞKUR DAVETİ

Yeni yayımlanan yasa ile genç, kadın ve engelli istihdamına önem verdiklerinin altını çizen Türkmen, şöyle devam etti: ‘’Sektörel önem verdiğimiz bölümler ise, imalat ve bilişim sektörü. Bu alanlarda ciddi anlamda prim teşvikleri uygulanacak. Engelli, kadın ve genç istihdamında ise 18 aya kadar prim teşvikleri uygulayacağız. İşverenlerimizin İŞKUR ile temas etmesini bekliyoruz.”

8 HAZİRAN’A KADAR OFİSİMİZE BEKLİYORUZ

Engellilere ve eski hükümlülere kendi işini kurma teşvikleri olduğunu dile getiren Eren Türkmen, ‘’Engellilerimize 50 bin lira, eski hükümlülerimize 30 bin lira kendi işini kurma kapsamında makina teçhizat ve işletme kurulum giderlerini karşılayacağız. Bununla ilgili de ülke genelinde bir çağrımız var. 8 Haziran’a kadar bu noktada talebi olan bireylerin İŞKUR’da bulunan proje ofisimize bekliyoruz” diye konuştu.

İLAVE 80 BİN İSTİHDAM

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Mustafa Yılmaz da, Bursa’da 80 bin civarında ilave istihdam sağlandığını kaydetti. Teşviklerin işverenlere çok büyük kolaylıklar sağladığına işaret eden Yılmaz, ‘’En önemli teşviklerimizden bir tanesi de 5 puanlık indirim teşviğidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X