‘İstiklal’ konulu resim yarışmasının ödülleri Başkan Taban’dan

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi işbirliğiyle ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında resim, mektup, deneme, kompozisyon, güzel okuma türünde çeşitli yarışmalar düzenlendi.

‘İstiklal’ konulu resim yarışmasının ödülleri Başkan Taban’dan

22 Şubat- 03 Mart tarihleri arasında yapılan yarışmalar sonucunda ‘İstiklal’ konulu resim yarışmasında derece alan öğrenciler bugün İnegöl Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen törene dereceye giren öğrenciler, öğrenci velileri ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

İstiklal Marşı’mızın 100. Yılı münasebetiyle yapılan yarışmalarda alanında uzman değerlendirme ekibinin incelemeleri sonucunda; “İstiklal” temalı resim yarışmasında ilkokul düzeyinde 75. Yıl İlkokulu’ndan 3. sınıf öğrencisi Ilgın Aksüz 1’inci oldu. Özel Elit Grup İlkokulu’ndan 2. sınıf öğrencisi Zeren Sürer 2’inci olurken 75. Yıl İlkokulu’ndan 3. Sınıf öğrencisi Esila Yavuz ise 3’üncü oldu. Ortaokul düzeyinde; Toki Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Nermin Osman 1’inci oldu. Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu’ndan 6. sınıf öğrencisi Uğur Kahyaoğlu 2’incilik elde ettiği yarışmada Toki Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’ndan 8. sınıf öğrencisi Yasemin Kaya 3’üncü oldu. Başkan Alper Taban dereceye giren 6 öğrencileri tek tek tebrik ederek hediyelerini takdim etti ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Hediye takdimi sırasında bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban; “Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele’mizin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın 100. yıl dönümü münasebetiyle ilçemizdeki kurumlarımızın da işbirliğiyle bir dizi yarışma düzenledik. Bugün burada resim yarışmamızda dereceye giren yavrularımızı ağırlıyoruz. Ben öncelikle dereceye giren çocuklarımızı tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda bu güzel, başarılı, milli ve manevi duyguları yüksek evlatlarımızı yetiştiren ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Biz gelecekten ümit varız. Çocuklarımız Allah’ın izniyle ilimde, bilimde, fende, sanatta velhasıl her alanda doludizgin geliyor. Ayrıca bu yılı dolu dolu geçirebilme adına yıl boyunca İstiklal Marşı’nın 100. yılı programlarımızın devam edeceğini de bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X