İstiklal Marşı ışığında milli değerleri öğreniyorlar

Türkiye’nin dört bir yanındaki 10 okul öncesi öğretmeninin hayata geçirdiği, ‘İstiklal Marşımız Işığımız, Kahramanlarımız Yoldaşımız’ isimli eTwinning projesinde okul öncesi çocuklar yaptıkları çeşitli etkinliklerle milli değerleri öğreniyorlar.

İstiklal Marşı ışığında milli değerleri öğreniyorlar

Bursa’daki Gülbahar Hatun Anaokulu’ndan okul öncesi öğretmeni Zehra Bağlayan’ın kurucu ortağı olduğu projede; İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Balıkesir ve Bolu’daki okul öncesi minikler, Atatürk’ün ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını öğrenip, İstiklal Marşı’nı işaret dili ile söylüyorlar.

Milli Mücadele döneminin kahramanlarını tanıyıp, 18 Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili de çeşitli etkinlikler yapan çocuklar, Web 2 araçları sayesinde kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyor. Etkinlik kapsamımda; Milli Mücadele Dönemi Kadın Kahramanlarının Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yazar İlknur Bektaş ve Sosyal Antropolog Yazar Suat Turgut ile milli mücadele kahramanları ile ilgili öğretmenleriyle birlikte online söyleşi yapan minikler, tanıtım broşürleri hazırlayıp, sosyal medyada paylaştılar.

BU PROJEYİ ÇOK SAHİPLENDİK…

Proje kurucularından Zehra Bağlayan, “Türkiye’nin dört bir yanındaki 10 okul öncesi öğretmeni olarak bu projeyi çok sahiplendiklerini belirterek, “Yaptığımız etkinliklerle; öğrencilerimize İstiklal Marşımızı öğreterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, ilke ve inkılaplarını seviyelerine uygun bir şekilde anlattık. Milli mücadele döneminde yaptıklarıyla, kurtuluş savaşında kahramanlıklar gösteren atalarımıza değindik. Çeşitli Web 2 araçlarını eğitim süreçlerine entegre ederek, öğrencilerimize kendilerini ifade etme ve dil becerilerini geliştirip, milli değerleri öğrenmelerini amaçladık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X