‘İstiklal Marşı’nı Bakü’de 5 kez okuttuk’

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 4. İslami Dayanışma Oyunları hakkında, “Bakü’ye 16 sporcu ile geldik ve 5’i altın olmak üzere 11 madalya kazandık. İstiklal Marşı’nı 5 kez okuttuk.” dedi.

‘İstiklal Marşı’nı Bakü’de 5 kez okuttuk’

4. İslami Dayanışma Oyunları’nı Türkiye Tekvando Milli Takımı, 5 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 11 madalya ile tamamladı.

 

Türkiye Tekvando Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, milli takımın tekvando branşında en başarılı ülke unvanını elde ettiği bildirildi.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, oyunlarda görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini belirterek,”Bakü’ye 16 sporcu ile geldik ve 5’i altın olmak üzere 11 madalya kazandık. Sporcularımız, 16 sıkletin 8’inde final mücadelesi yapma başarısı gösterdi.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Şahin’in görüşleri şöyle:

 

“İstiklal Marşı’nı Bakü’de 5 kez okuttuk. Bakü’den başımız dik dönüyoruz. Elde edilen başarılarda emeği geçen başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere, tüm antrenör ve sporcularımızı kutluyorum. Gelişmeleri sürekli yakından takip eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Bakü’de her daim yanımızda olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

 

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye adına madalya kazanan tekvandocular şu şekilde:

 

Altın madalya: Rukiye Yıldırım (46 kilo), İrem Yaman (62 kilo), Nur Tatar Askari (67 kilo), Sude Bulut (73 kilo), Nafia Kuş (+73 kilo)

 

Gümüş madalya: Zeliha Ağrıs (53 kilo), Durdane Altunel (57 kilo), Yunus Sarı (80 kilo)

 

Bronz madalya: İpek Çidem (49 kilo), Deniz Dağdelen (54 kilo), Serdar Yüksel (87 kilo)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X