İstikrar otomotive olumlu yansıyacak

Otomotiv sektörü temsilcileri, seçim sonuçlarının istikrar belirtileri ortaya koyduğunu ve bunun pazara olumlu yansımaları olacağını ifade etti.

İstikrar otomotive olumlu yansıyacak

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, 1 Kasım seçiminde halkın istikrardan yana olduğunu gösterdiğini belirterek, otomotiv sektörünün gelişimi, kurlar ve faizler açısından da istikrarın tesisinin büyük önem taşıdığını kaydetti. 

Bayraktar, “2023 hedeflerimiz için ihtiyaç duyulan reformların da yine bir an önce gerçekleştirilmesi sektörümüz için son derece önemli” dedi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise, otomotiv sektörünün daima istikrar aradığını dile getirdi. İstikrarın otomotiv piyasasında alışveriş yapanlara önemli bir etki yaptığını belirten Aybar, “Bizim otomobil işi bulanık sularda alışverişi pek sevmez. Çünkü insanlar önemli bir miktarda para yatırıyor. Bunun için de borçlanıyorlar. O yüzden önlerini görmek isterler. Böyle bir istikrar ortamı da bunu vereceği için pazar doğal olarak olumlu yönde etkilenir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X