İstikrar ve denge bizim için can suyu

Huzurun yakalanması için siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması gerektiğini belirten Aytuğ Onur, ülkede sağduyu ortamının oluşması yönünde atılacak adımların destekçisi olacaklarını vurguladı.

İstikrar ve denge bizim için can suyu

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Aytuğ Onur, ”İstikrar ve denge iş dünyasının can suyudur. Hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir” dedi.

 

Derneğin 13. Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar programı Bursa protokolünün yoğun katılımıyla geçtiğimiz günlerde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Teras’ta gerçekleştirildi. Mürşit Kavurmacı’nın seslendirdiği tasavvuf ezgileri ile renklenen gecede, dualar eşliğinde iftar açıldı. Yemeğin ardından ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, laf değil iş üretme misyonuyla yola çıktıklarını belirtti. İlkleri yapmaya ve bu yolda örnek olmaya devam edeceklerini anlatan Onur, ”Biz balkanlar ve Rumeli’den gelen köklerimizi unutmadan, bu ülkenin sevdalısıyız. Bursa’ya ve ülkemize hizmet için varız, var olmaya devam edeceğiz. Balkanlar ve Rumeli bizim hep önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek” diye konuştu.

REFORMLAR HIZLA YAPILMALI

Son genel seçimlere de değinen Aytuğ Onur, ülkede sağduyu ortamının oluşması için atılacak adımların destekçisi olacaklarını vurguladı. Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Onur, şöyle devam etti: 

”Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması gerekiyor. İş dünyası olarak, ekonomik ilerleyişin sürmesi adına, bu buluşmanın mutlak olduğu kanaatindeyiz. Ekonomide şimdiki konjonktürde; hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir.  Ülkemizin global rekabette başarılı olması için yeni bir büyüme modeline de ihtiyacımız vardır. İş adamının işinin aşının peşinde olması için gerekli iklimin inşa edilmesi çok önemlidir. Bu yüzden iş dünyasının ihtiyacı olan reformlar tüm partilerin katılımı ve uzlaşmayla süratle tamamlanmalıdır. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. İstikrar ve denge iş dünyasının can suyudur.”

DÜRÜSTLÜĞÜ TEMEL ALMAK GEREKİYOR

Konuşmaların ardından gecenin onur konuğu ünlü tasavvuf yazarı Cemalnur Sargut konuklara hitap etti. İnsan olarak yapılan her işte doğruluğu ve dürüstlüğü temel almak gerektiğini vurgulayan Sargut, ”Komşuluğu da, iş adamlığını da en doğru şekilde yapmalıyız” dedi.

30 YENİ ÜYEYE SERTİFİKA

Çalımlıoğlu Gayrimenkul AŞ’nin sponsorluğunda gerçekleşen iftar programında BALKANTÜRKSİAD’a yeni üye olan 30 kişiye üyelik sertifikası verildi. Yeni üyeler sertifikaların BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, CHP Milletvekili Lale Karabıyık, MHP Milletvekili Kadir Koçdemir ve CHP Milletvekili Erkan Aydın’ın elinden aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X