İstiyoruz inatla!

Türkiye, 4. kez Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlemeye talip oldu. 3 Mart’ta sona erecek resmi başvuru süresi öncesi hazırlanan dosya 2 Mart’ta UEFA’ya sunulacak. Kazanan ülke 2018 Eylül ayında açıklanacak.

İstiyoruz inatla!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2024) düzenlemek için aday olduklarını ve 2 Mart’ta resmi başvuruyu yapacaklarını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Yıldırım Demirören’in katılımıyla TFF’nin Riva’daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin EURO 2024’e adaylığı duyuruldu.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’na evsahipliği adaylığı 2 Mart’ta UEFA’ya yapılacak resmi başvuru ile başlayacak. Başvurular 3 Mar’ta sona erecek. İçinde stat seçimleri, ulaşım ve konaklamalarında bulunduğu son dosya Nisan 2018’de sunulacak. UEFA ise başvuruları değerlendirip kararı 2018 Eylül ayında açıklayacak.

​YOLA ÇIKIYORUZ

TFF Başkanı Demirören, Türkiye’nin daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlemeye 3 kez aday olduğunu ancak düzenleyemediğini hatırlatarak, “Hem Türk futbolu hem de ülkemiz adına hayırlı bir iş için bir araya geldik. Daha önce 3 kere müracaat ettiğimiz, bugün de 4’üncüsü için yola çıktığımız UEFA Avrupa Şampiyonası adaylığı için bir aradayız. Türkiye olarak da Allah kısmet ederse 2 Mart’ta adaylık başvurumuzu yapıyoruz.” diye konuştu.

TEK ÖRNEK ÜLKE

Türkiye’nin son yıllarda yaptığı stat hamlesine değinen Demirören, şunları kaydetti: “2018 Eylül ayında kazanan açıklanacak. Türkiye, Avrupa’da hatta dünyada son birkaç senede 32’ye varan stat yatırımıyla tek örnek ülke. Senelerce yapılan müracaatlarda maalesef 1 oyla olmak kaydıyla şampiyonayı alamadık. Bu sefer hem yönetim kurulu hem de ülke olarak bunu almayı hak ettiğimize inanıyoruz” dedi.

 

SEÇİCİ DAVRANIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EURO 2024 adaylığıyla ilgili olarak, “Türkiye, sportif anlamdaki her organizasyonu yapabilecek güçtedir. Bunda hiçbir şüphe yok. Burada ülkemize ve ülke sporumuza katma değer getirecek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak ve aynı zamanda uluslararası spor camiası içerisindeki gücümüzü tasdikleyecek organizasyonları alma konusunda kararlılığımız var. Dolayısıyla seçiciyiz. Tanıtım amacıyla belli bir dönem içerisinde birçok organizasyona imza attık ama şu anda artık ülkemiz öyle bir noktada ki, seçici davranmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

 

İKİ ADAYLA YARIŞIRIZ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, EURO 2024’e ev sahipliği yapmak için en fazla iki adayla yarışacaklarını tahmin ettiklerini söyledi. Demirören, EURO 2020’nin farklı bir sistemde yapılacağını 13 ülkede oynanacağını aktararak, “2020’deki sistem bir kereliğine yapıldı. 2024’ün başvurularını ülke bazında aldıkları için 2020’deki sistem yapılmayacak. Ben fazla bir aday beklemiyorum. Bir aday, en fazla iki adayla çekişeceğimizi tahmin ediyoruz. Türkiye futbol ülkesi, son yıllarda çok büyük yatırımlar yaptı. Bundan sonra hepimize düşen görev, futbolumuzun marka değerini en yüksek seviyeye çıkarma mücadelesi yapmak” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in de katıldığı toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

​”EN İYİSİNİ YAPARIZ”

Futbol Federasyonu’nun Bursalı yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık başvurusu bilgilendirme toplantısı sonrasında Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan ve Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ile Türk futbolu üzerine sohbet etti. Çağlar, Arslan ve Büyüka Türkiye’nin EURO 2024’e en iyi şekilde ev sahipliği yapacağına inandıklarını ifade ettiler.

“SEÇİCİ DAVRANIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EURO 2024 adaylığıyla ilgili olarak, “Türkiye, sportif anlamdaki her organizasyonu yapabilecek güçtedir. Bunda hiçbir şüphe yok. Burada ülkemize ve ülke sporumuza katma değer getirecek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak ve aynı zamanda uluslararası spor camiası içerisindeki gücümüzü tasdikleyecek organizasyonları alma konusunda kararlılığımız var. Dolayısıyla seçiciyiz. Tanıtım amacıyla belli bir dönem içerisinde birçok organizasyona imza attık ama şu anda artık ülkemiz öyle bir noktada ki, seçici davranmak durumundayız” ifadelerini kullandı. ​

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X