İsveç 80 bin sığınmacıyı sınır dışı edebilir

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman geçen yıl İsveç’e sığınma başvurusunda bulunan 80 bine yakın sığınmacının sınır dışı edilebileceğini açıkladı.

İsveç 80 bin sığınmacıyı sınır dışı edebilir

İsveç Hükümetinin olası sınır dışı uygulaması için Sığınmacılar Dairesi ile polis teşkilatına hazırlıklı olma talimatı verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz 2015 yılı içinde 163 bin yabancı İsveç’ten sığınmacı talebinde bulunmuştu.

Dagens Industri gazetesi sınır dışı etme dalgasının İsveç’in sığınmacı politikasında örneği bulunmayan bir durum olduğu tespitini yaparken bunun bir yıl boyunca her gün 200 sığınmacının sınır dışı edileceği anlamına geldiğini yazdı. İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman “Öncelikli olarak sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerinin ortamını yaratmaya çalışacağız. Ancak bunda başarılı olamazsak zor kullanmak zorunda kalabiliriz.” dedi.

Hükümetin zorla sınır dışı etme uygulamasının bir çok sığınmacının yeraltına inmesine neden olabileceği riskine karşın polisin de hazırlıklı olmasını istediği belirtildi.Hükümet ve polisin sınır dışı uygulamalarında tarifeli uçuşlar yerine uçak kiralamanın daha uygun olacağı konusunda görüş birliği içinde olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X