İsveç Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması!

İsveç Başbakanı Andersson’dan Türkiye’nin endişelerini ciddiye aldıklarına yönelik açıklama geldi.

İsveç Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması!

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye’nin endişelerini ciddiye aldıklarını belirterek, sorunu çözmek için Finlandiya ile diyalog halinde olduklarını ifade etti. Andersson ayrıca, İsveç’in terör yasalarını değiştirdiğini ve daha da sıkılaştırma sürecinde olduğunu söyledi.

“TÜM MÜTTEFİKLERİN GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ ELE ALMALIYIZ”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Pazartesi günü İsveç ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Tüm müttefiklerin güvenlik endişelerini ele almalıyız” açıklamasında bulundu. Stoltenberg ayrıca, “Amaç, Türkiye’nin NATO üyeliği konusundaki itirazlarını bir an önce çözmek” dedi ve Türkiye’nin NATO, AB ve İsveç tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK’ya karşı terörle mücadele de dahil olmak üzere endişelerini dile getirdiğini ifade ederek, Türkiye’nin endişelerini hızla gidermek için 3 ülke yetkilileri ile temas halinde olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç’in Türkiye’nin Stockholm’ün NATO üyelik başvurusunu onaylama taleplerini karşılamak için önemli adımlar attığını söyledi.

İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak geçen ay ittifaka katılmak için başvurmuştu. Ancak İsveç, terör örgütü PKK’ya verdikleri destek nedeniyle Ankara tarafından veto edilmişti.

İHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X