İsveç Dışişleri Bakanı İsrail gezisini iptal etti

İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yapmak amacıyla önümüzdeki hafta İsrail’e gitmeyi planlayan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ün gezisinin ertelendiği bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanı İsrail gezisini iptal etti

Wallström’ün Basın Sekreteri Erik Boman, zamanlama açısından elverişli olmadığı için gezinin ertelendiğini söylerken, İsrail medyasında İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Wallström ile görüşmeyi kabul etmediği için ziyaretin iptal edildiği yorumları yapılıyor.

İsveç hükümeti geçtiğimiz aylarda Filistin’i bağımsız bir devlet olarak kabul etmesi iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuş ve İsrail Stockholm Büyükelçisini bir süre geri çekmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, İsveç’in kararının yarar yerine zarar getireceğini iddia ettikten sonra Ortadoğu’daki ilişkilerin bir insanın tek başına kurabileceği IKEA’nın mobilyalarından daha karmaşık olduğunu İsveç Hükümeti’nin anlaması gerektiğini söylemişti.

Wallström ise Lieberman’a IKEA’nın mobilya kurma kılavuzunu yollayacağını, iki kişinin bir IKEA mobilyasını monte etmesinin daha kolay olduğunu ifade etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X