İsveç’e de lastik botlarla kaçış başladı

İsveç’in sınır kontrollerini başlatmasından sonra, sığınmacıların ülkeye girebilmek için lastik botla deniz yolunu kullanmaya başladıkları gizli polis raporuyla ortaya çıktı. Aynı zamanda sığınmacıların kara taşıtlarında gizlenerek te İsveç’e girmeye çalı

İsveç’e de lastik botlarla kaçış başladı

Sabah gazetelerinden Dagens Nyheter, ülkeye girmek isteyen sığınmacıların lastik bot kullanmaya başladıklarını belirten İsveç Polisi Ulusal Operasyon Bölümü’nün Adalet Bakanlığı’na gönderdiği gizli ‘haftalık rapor’ unu ele geçirdi.

Adalet Bakanlığına gönderilen gizli polis raporunda sığınmacıları taşıyan ilk lastik botun İsveç’in güney bölgelerinden Skåne’deki Skillinge limanına geldiği, lastik botta 5 sığınmacının bulunduğu belirtiliyor.

Raporda insan kaçakçılarına olan gereksinimin arttığı, İsveç’in sınır kontrollerine başlamasının bu olguyu değiştirmeyeceği ancak insan kaçakçılarının kullandığı yolların değişebileceği tespiti yapılarak ‘‘Skillinge Limanına gelen lastik botun özel bir insiyatif yada insan kaçakçılığı mı olduğunu söylemek için henüz erken’’ deniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X