İsveçli Büyükelçi’den Türkyılmaz’a ziyaret

Türkiye’den İsveç’e Göçün 50. yılı kapsamında Bursa’yı da ziyaret eden İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ve İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti.

İsveçli Büyükelçi’den Türkyılmaz’a ziyaret

ÖMER BİLİK

Büyükelçi Lars Wahlund, tarihi ve kültürel dokusu bakımından Mudanya’nın önemli bir yer olduğunu vurguladı. İsveç’te şu an 200 bin Türk olduğunu belirten Büyükelçi Wahlund, “Bursa ve Mudanya ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için karşılıklı işbirliği yapmaya hazırız” dedi. 

Mütareke etkinlikleri kapsamında İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund’u da Mudanya’ya beklediklerini belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Mütareke etkinliklerinda asıl amaçlarının kültürlerarası kaynaşma ve barış mesajı vermek olduğunu ve bu kapsamda bu yıl da farklı ülkelerden konukları ağırlayacaklarını söyledi. Başkan Türkyılmaz, Mudanya ile İsveç’teki bir kentle kardeş şehir olmak için girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X