İsveç’te Türk restoranına silahlı saldırı

İsveç’in Göteborg şehrinde bulunan Hisingen bölgesinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda iki kişinin öldüğü açıklandı.

İsveç’te Türk restoranına silahlı saldırı

Göterborg polisinin açıklamasında, 20 ve 25 yaşında iki kişinin saldırıda hayatını kaybettiği, yaralanan 15 kişinin hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Saldırının düzenlendiği restoranın Osman Can isimli bir Türk’e ait olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında Kemal Erdoğdu ve Burak Erdal isimli iki Türk gencinin de bulunduğu ifade edildi. Erdoğdu ve Erdal’ın hafif yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, gece yarısına doğru düzenlenen saldırıyı maskeli iki kişi gerçekleştirdi. Restoranda bulunanların üzerine otomatik silahlarla ateş açan saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtı. 

Göteborg polisi, saldırının bölgedeki çetelerle bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Polis, olayın terör saldırısı olabileceğini gösteren bir bulguya ulaşmadıklarını açıkladı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, kaçan saldırganların bulunması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X