İsyancılar Taiz’i ele geçirdi

Yemen’in başkenti Sana’yı 5 aydan beri elde bulunduran isyancı Şiiler, ülkenin güneyindeki Taiz Havaalanı ve Vadi El Kadı bölgesinde bulunan yargı binalarını ele geçirdi. Husiler, Taiz’den sonra Aden’e doğru ilerlemeyi hedefliyor.

İsyancılar Taiz’i ele geçirdi

İran destekli Şii Husiler dün sabah saatlerinde Taiz Havaalanı ve Vadi’l Kadı bölgesinde bulunan yargı binalarını kontrol altına aldı. 

Güvenlik yetkililerine dayandırılan haberlere göre, havaalanı da ele geçiriken yerler arasında. Husiler, Cumartesi günü yaklaşık 20 askeri araçla hiçbir direnişle karşılaşmaksızın Yemen’in güneyindeki Taiz kentine girmişti. Stratejik öneme sahip Taiz kenti başkent Sana ile güneydeki Aden arasında yer alıyor.

Ülkede aylardır Şii Husiler, El Kaide ve Irak Şam İslam Devleti dahil silahlı gruplar arasında savaş yaşanıyor.ABD Cumartesi günü, güvenlik koşullarının kötüleşmesi nedeniyle bu ülkedeki askeri personelini çekeceğini açıklamıştı.

 

UÇAKLA GÖZDAĞI

Bu arada Husilere ait olduğu belirtilen savaş uçakları, El-Meaşik bölgesindeki cumhurbaşkanlığı konutunun üstünde alçak uçuk yaptı. Güvenlik güçlerinin alçak uçuşa uçaksavarlarla karşılık vermeleri sonucu savaş uçaklarının bölgeyi terk ettiği belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Hadi ve beraberindekilerin güvenli bir yere nakledildiği aktarıldı. Yemen’de Şii Ensarullah Hareketi’nin, (Husiler) Aden’deki cumhurbaşkanlığı konutuna geçen Perşembe gün de hava saldırısı düzenlemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X