İtalya turladı: 2-0

Nefes kesen maçta İspanya’yı 33’te Chiellini, 90+1’de Pelle’nin golleriyle 2-0 mağlup eden İtalya çeyrek finalde Almanya’nın rakibi oldu.

İtalya turladı: 2-0

Euro 2016 2. tur maçında İtalya, İspanya’yı 2-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Stade de France’de Cüneyt Çakır’ın yönettiği karşılaşmada her iki yarıda bulduğu gollerle rakibini deviren İtalya, sonuca gitmeyi bildi. Karşılaşamaya İtalya etkili başladı. Arka arkaya ataklarla İspanya kalesini yoklayan İtalya aradığı golü 33. dakikada buldu. Bu dakikada ceza yayının gerisinden Eder Martins’in kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen topu Giorgio Chiellini ağlara gönderdi. Golden sonra durgunlaşan maçta ilkyarı İtalya’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

NEFES KESTİ

 

İkinci yarı büyük çekişmeye sahne oldu. İtalya farkı açmak, İspanya da eşitliği sağlamak için bu devrede sert bir oyun sergiledi. İki ekibin de birçok pozisyon yakaladığı bu devrede İspanya özellikle son dakikalarda eşitlik golüne yaklaşsa da kaleci Buffon’u geçmeyi başaramadı. İspanya’nın bütün baskısına rağmen net bir pozisyon yakalan İtalya farkı 2’ye çıkardı. 90+1’de Graziano Pelle skoru 2-0’a getirdi. Mücadeleden 2-0 galip ayrılan İtaya adını çeyrek finale yazdırdı. İtalya çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X