İtalya’da futbolcular ne kadar prim alacak?

Londra’daki finalde İngiltere’yi penaltılarda 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu olan İtalya’da zafer doyasıya kutlanırken, başarının mimarı olan futbolcuların alacağı prim de belli oldu.

İtalya’da futbolcular ne kadar prim alacak?

Yenilgisiz bir şekilde Avrupa şampiyonu olan İtalya, şampiyonun alacağı maksimum gelir olan 28,25 milyon Euro’yu kasasına koydu.

İtalya bu geliriyle birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki gelir miktarını 99,25 milyon Euro’ya çıkararak, Portekiz’i geride bırakıp en çok kazanan ülke konumuna geldi.

250 şer bin Euro prim

EURO 2020’de zafere ulaşan Gök Mavili futbolcular, şampiyonluk nedeniyle 250’şer bin Euro prim almaya hak kazandı. İtalyan futbolcular finali kaybetseydi 200 bin Euro, yarı finalde elenselerdi 150 bin Euro prim alabilecekti.

UEFA kesenin ağzını açtı

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en yüksek parayı EURO 2020’de dağıttı. Covid-19 nedeniyle gelirler 371 milyon Euro’dan 331 milyon Euro’ya düşmesine rağmen, EURO 2016’daki 301 milyon Euroluk miktarı geride bıraktı. Toplam 624 futbolcunun mücadele ettiği turnuvada her kulüp, oyuncusunun EURO 2020’de aldığı süreye göre yaklaşık 200 milyon Euro’luk performans primi havuzundan pay elde edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X