İtalya’da Türk öğrenci sınır dışı edildi

‘Terör tehdidi yarattığı’ gerekçesiyle geçen ay sonunda İtalya’dan sınır dışı edilen Türk vatandaşının 25 yaşında bir doktora öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

İtalya’da Türk öğrenci sınır dışı edildi

İtalyan basınında yer alan haberlere göre söz konusu Türk vatandaşı, Pisa’da fizik doktorası yapan 25 yaşındaki Furkan Semih Dündar’dı. Bilkent Üniversitesi’nden mezun olan, ardından da ODTÜ’de yüksek lisans yapan Dündar, Kasım 2014’te de İtalya’nın Pisa kentindeki Normale Üniversitesi’nde fizik doktorası yapmaya başlamıştı. 27 Aralık’ta ise, İtalyan ve ABD devlet kurumlarına intihar saldırısı düzenleme tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle ülkeden sınır dışı edildi. İtalyan güvenlik güçleri Dündar’ın Pisa’daki evinde yaptıkları aramada, tehdit mesajlarının gönderildiği belirtilen bilgisayarı da buldu.

La Repubblica gazetesinin ulaştığı Dündar ise her şeyin yanlış çeviriden kaynaklanan bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X