İtalya’dan mülteci resti

İtalya limanlarını Akdeniz üzerinden Avrupa’ya kaçmaya çalışan mültecileri kurtaran yardım gruplarına kapatmakla tehdit etti.

İtalya’dan mülteci resti

Ülkenin bu yıl rekor sayılara ulaşan mülteci sayısı nedeniyle zorluk yaşadığıı ifade edilirken,  İtalya’nın AB  elçisi Maurizio Massari, AB Komisyonu’nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos ile yaptığı bir görüşme sırasında son günlerde onlarca farklı gemiden 10 binden fazla mültecinin kurtarıldığını aktardı. 

Avramopoulos ise yaptığı açıklamada ‘Merkez, Akdeniz rotasında İtalya durumun dayanılmaz olduğunu söylemekle haklı’ diyerek diğer AB üyesi ülkelerin de hem fikir olduğu ve Birliğin İtalya’ya mülteci akınıyla baş edebilmesi için finansal yardımı artırmayı planladığını söyledi.

Ancak İtalya, AB sınır koruma teşkilatı FRONTEX operasyonuna katılanlar hariç olmak üzere İtalyan bayrağı taşımayan kurtarma gemilerinin limanlarına mültecileri getirmesini yasaklamayı düşünüyor. Bu kararın da daha çok Libya sahillerinden mülteci kurtaran Avrupa merkezli insani yardım kuruluşlarını etkilemesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X