İtalyan sendikacılar Bursa’da

İtalya’daki işçi sendikalarından biri olan Metal Mekanik İşçiler Federasyonu (FIOM) temsilcileri, Bursa’ya geldi.

İtalyan sendikacılar Bursa’da

ASLIHAN AYDIN

 

Birleşik Metal-İş Bursa Şubesi’nde dün düzenlenen basın toplantısında konuşan FIOM Avrupa Faaliyetleri Sorumlusu Valentina Orazzini, Türkiye’deki işçilerin sendika seçme haklarını özgürce kullanmak istediklerini belirterek, “Sendika tercihlerinden dolayı hiçbir baskı ve ayrımcılığa ayrımcılığa maruz kalmak istemiyorlar ki bunlar dünyanın en temel işçi haklarıdır” dedi.

Orazzini, geçtiğimiz hafta Torino’da 10 ülkeden 70 temsilcinin katıldığı Küresel Sendikalar Ağı toplantısında, katılımcıların Türkiye’deki işçilerin hak mücadelesine destek verdiğini vurguladı. 

FIOM Sendikası FIAT Grubu Koordinatörü Michele de Palma, “İtalya’da işverenler, ‘Ücretleri aşağıya çekin, yoksa üretimi başka yerlere kaydırırız’ diyorlar. Türkiye’de de aynı şekilde işçiler tehdit ediliyor. Burada kazanan hep şirketler.” dedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci ise işçilerin talepleri karşılamadığı için sıcak gelişmelerle karşı karşıya kalınabileceğini vurguladı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X