İtalyanlar’dan yakın markaj

Milano’da yapılan iş görüşmelerine, 43 firmayı temsilen 50’yi aşkın İtalyan işadamı ile 100’ün üzerinde Bursalı firma temsilcisi katıldı.

İtalyanlar’dan yakın markaj

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Makine ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarı (EMO) için Milano’ya taşıdığı işadamları, İtalyan firmaları tarafından yakın markaja alındı.

 

BTSO’nun özel organizasyonu ile Yenişehir Havaalanı’ndan 140 kişilik özel uçakla Milano’ya giden Bursa iş dünyası temsilcileri, İtalyan firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen tasarım ve endüstri merkezleri arasında yer alan Milano’da Principe Di Savoia Oteli’nde yapılan görüşmelere 43 firmayı temsilen 50’yi aşkın İtalyan işadamı ile 100’ün üzerinde Bursalı firma temsilcisi katıldı. İki ülkenin işadamları, yeni pazarların yolunu açmak ve işlerini büyütmek amacıyla masaya oturdu. Toplantıya katılan işadamları görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. 

BTSO’YA TEŞEKKÜR

Kaymaz Makine ortaklarından İsmail Kaymaz, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinden makine ithalatı yaptıklarını belirterek, “Bu kapsamda BTSO’nun organizasyonuyla İtalyan firmalarıyla görüşme fırsatı bulduk. Görüşmeler olumlu geçti. Bu katılımların ve organizasyonların sürmesini bekliyoruz” dedi. 

Elektroteks Üretim Müdürü Murat Özen de, İtalyan firmalarıyla yaptıkları görüşmelerden memnun ayrıldıklarını söyledi ve ekledi: Sektörümüzün çok iyi bir noktada olduğunu gördük. BTSO’ya teşekkür ediyorum.

İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK İSTİYORLAR

İtalya’da çelik ve alüminyum kesim aletleri üretimi gerçekleştiren bir firmanın sahibi olan Giovanni Friggi, Türkiye ile aktif ekonomi ilişkilerinin bulunduğunu söyledi. Bursa’daki firmalarla da bağlantı kurmak amacıyla ikili iş görüşmelerine katıldıklarını ifade etti. 

Bir başka İtalyan firmasının sahibi olan Valerio Piacentini de görüşmelerde firmaların sadece ticari boyutları değil, nasıl işledikleri konusunda da fikir edindiklerini dile getirdi. Piacentini, önümüzdeki süreçte Bursalı firmalarla daha fazla bir araya gelmek istediklerini kaydetti.

BURSA’NIN YILDIZI PARLIYOR

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, İtalyan firmaların Bursa iş dünyası temsilcilerine büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, ”Bursa’mızın yıldızı her geçen gün daha da parlıyor” dedi. BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Faik Çelik ise 15 yıllık meclis üyeliğinin özellikle son 2 yılının oldukça farklı ve verimli geçtiğini kaydetti. 

BTSO Meclis Üyesi ve 26. Komite Başkanı Hüseyin Durmaz, ”Ülkemizin makine sektöründeki 100 milyar dolarlık ihracat hedefine BTSO önderliğinde en büyük katkıyı sağlamanın peşindeyiz” ifadelerini kullanırken; BTSO Meclis Üyesi Haluk Sami Topbaş, firmaların fuar boyunca önemli görüşmeler yaptığının işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X