İtalya’yı sel vurdu

İtalya’nın güneybatısındaki Kalabriya bölgesinde şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu.

İtalya’yı sel vurdu

Kalabriya’nın İyon denizine bakan kesimini etkisi altına alan aşırı yağışlar, Rossano, Cosenza ve Corigliano Calabro gibi yerleşim yerlerinde sele yol açarken, caddelerde otomobillerin sele kapılarak sürüklendiği ve maddi hasarın oluştuğu belirtildi.

Selin etkili olduğu Rossano’da çoğunluğu kamp ve otelleri kullanan turistler olmak üzere 800 kişinin yerinden olduğu ve geceyi spor salonunda geçirecekleri bildirildi.

Sel dolayısıyla bölgede 2 bin kullanıcıya elektrik verilmediği de bölgeden gelen haberler arasında yer aldı.

Basına yansıyan haberlerde, bölgede itfaiye ekiplerinin ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğu, ordu birliklerinin de selin getirdiği çamurun temizlenmesine katkı vereceği ifade edildi.

Cosenza Valisi Gianfranco Tomao da Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada, sel felaketinde şu ana kadar ölü ya da kayıpların bulunmadığını bildirdi.

Sel felaketinden etkilenen bazı görgü tanıkları da ifadelerinde hiç bu kadar büyük su kütlesiyle daha önce karşılaşmadıklarını kaydetti.

Kalabriya Bölgesel Yönetim Başkanı Mario Oliviero da yaptığı açıklamada, hükümetten bölgesiyle ilgili olağanüstü hal ilan etmesini isteme niyetinde olduğunu, Çevre Bakanı Gian Luca Galletti’nin de yarın Rossano’ya geleceğini söyledi. Oliviero, beklenmedik olağanüstü sel dolayısıyla zararlarının yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Başbakan Matteo Renzi’nin de Kalabriya Bölgesel Yönetim Başkanı Oliviero’yu arayarak sel felaketine ilişkin bilgi aldığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X