İtfaiye 91 yaşında

İtfaiye Teşkilatı`nın 91. kuruluş yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İtfaiye 91 yaşında
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinliklere Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile itfaiyeciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından alanda toplanan itfaiyecilere seslenen, Doğan, “İtfaiye Teşkilatı olarak yangına müdahale konusunda son yıllarda önemli mesafeler aldık. Yangın riskini en aza indirmek için her bölgede çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların en başında Bursa’nın birçok köyüne kurduğumuz yangın dolapları gelmektedir. Bu sayede yangınların büyümesine engel olarak, faciaların yaşanmasını önlüyoruz. Ayrıca bu çalışmalarımıza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.
 
Törende konuşan Başkanvekili Karlık ise, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli birimlerinden biri olduğuna dikkat çekerek yeri geldiğinde canı pahasına çalışan itfaiye personelinin kuruluş günlerinde onlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
SERGİ AÇILDI…
 
Etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Dünden Bugüne İtfaiye’ konulu sergi, Ressam Şefik Bursalı sanat galerisinde vatandaşların izlenimine sunuldu. Serginin açılışının ardından İtfaiye Daire Başkanı Doğan, fotoğrafların yanı sıra sergilenen eski itfaiyecilik malzemeleri hakkında Başkanvekili Karlık ve sergiye katılanlara bilgi verdi.
 
İtfaiye teşkilatına bağlı yangına müdahale araçları ise kortej eşliğinde Atatürk caddesini turlayarak vatandaşları selamladı. Ardından itfaiye personeli Kızılay’a giderek kan bağışında bulunarak sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X