İtfaiyede kuruluş coşkusu

İtfaiye Teşkilatı’nın 303’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

İtfaiyede kuruluş coşkusu

Törene; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ercan Yavuz, AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, itfaiye personeli, Tophane Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri ve Gönüllü İtfaiye Teşkilatı görevlileri katıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, buradaki törende yaptığı konuşmada, 3 asırlık geçmişe sahip olan köklü bir kuruluş olan itfaiye teşkilatında görevli personelin, vatandaşların can ve malını korumak için kendi canlarını hiçe sayarak görev yaptığına dikkat çekti.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından itfaiyeciler, 1991 yılında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden meslektaşları, şehit itfaiye eri Mehmet Yaraş’ı Teferrüç Sarıkaya Kabristanı’ndaki mezarı başında dualarla andı. İtfaiye Haftası etkinlikleri 27 Eylül Çarşamba günü Bursa Kent Meydanı’nda İtfaiye Teşkilatı ve diğer kamu ve özel kuruluşların kurtarma ekipmanları sergisi ve itfaiyenin tatbikat gösterisi ile devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X