İtfaiyeden yetki aldı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, özel baca temizleme firmasına yetki belgesi verdi.

İtfaiyeden yetki aldı

Bursa’da baca temizleme ve yağlı kanal temizleme hizmetlerinin Büyükşehir İtfaiyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, binaların yangından korunma ve itfaiye yönetmelik hükümlerine göre baca temizliğinin itfaiye teşkilatı tarafından yetki verilen baca temizleme firmalarına da yaptırılabildiğini söyledi.

ŞARTLARI YERİNE GETİRMELİ

Bu yıl Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla ‘Baca Temizleme Yönetmeliği’ çıkarıldığını ifade eden Doğan, “Özel baca temizleme firmaları, Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmeleri ve gereken şartları yerine getirmeleri halinde baca ve yağlı kanal temizleme yetki belgesi alabilecekler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na müracaat eden ve istenilen şartları yerine getiren Bursa Baca, Baca Temizleme Havalandırma Mekanik Tesisat Ltd.Şti.’ye baca ve yağlı kanal temizleme yetki belgesi verildiğini belirten Doğan, “Yetki belgesini alan firma, baca temizleme hizmeti verebilecek. Baca temizliği hizmeti karşılığı ücretin yüzde 10’u Büyükşehir Belediyesi’ne yatırılacak. Bu uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara, Konya, Kocaeli gibi büyükşehirlerde başarıyla uygulanıyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X