İtfaiyenin 303. gurur yılı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 asırdır faaliyet gösteren itfaiye teşkilatının Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli birimlerinden biri olduğunu kaydederek, itfaiyecilerin meslek gününü kutladı.

İtfaiyenin 303. gurur yılı

Vatandaşın malı canın yongası olarak gördüğünü ve buna göre hareket ettiğini, yangın ya da afetlerde itfaiye erlerini dört gözle beklediğini kaydeden Başkan Altepe, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin dışa dönük birimlerinin başında İtfaiye Teşkilatı’nın geldiğini ifade etti.

Başkan Altepe, açıklamasında itfaiyenin ‘teşkilat anlamında’ Bursa’da ulaştığı noktayı da özetledi. Sınırları 250 kilometrekareden 11 bin kilometrekareye çıkan şehirde 2017 yılında 9 bin ayrı yangın olayının gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, 14 ayrı noktada 55 kişinin de boğulmaktan kurtarıldığını söyledi. Başkan Altepe, “Hedefimiz, İtfaiye Teşkilatı’nı daha da güçlendirmek. Daha önce 350 personelle çalışırken, yeni alınan personelle sayıyı 480’e çıkarttık. 525 adet de gönüllü teşkilat oluşturduk. 350 yerine yaklaşık 1000 kişiyle 66 ayrı noktada faaliyet gösterir olduk. İnşallah tüm bu kapasiteyi daha da geliştireceğiz. Yaptığınız faaliyetler nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Altepe, ziyaret sonunda telsizden anons yaparak, Bursa’da görev yapan tüm itfaiyecilerin gününü kutladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X