İtfaiye’nin 93. gurur yılı

Bursa İtfaiye teşkilatının 93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen törende konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, 29 istasyonda toplam 108 araç ve 400 personelle 24

İtfaiye’nin 93. gurur yılı

Çalışmalar kapsamında 2015 yılında yapılarda önlem aldırılarak, toplam 2893 adet itfaiye raporu verdiklerini dile getiren Doğan, 76 bin 880 kişiye temel yangın eğitimi verildiğini,  yangın, su baskını, arama-kurtarma gibi toplam 6 bin 819 itfaiye olaylarına müdahale edildiğini kaydetti.

Özellikle son 7 yılda Bursa itfaiyesinin bina, araç-gereç ve personel konusunda güçlendiğini bundan dolayı daha etkin bir şekilde olaylara müdahale ettiğini dile getiren Doğan, “4 yeni itfaiye binası yapıldı. 36 yeni itfaiye aracı alındı. Nakil ve yeni alınan personellerin katılımıyla norm kadro doluluk oranı  yüzde 25’lerden yüzde 80 seviyelerine çıkarıldı. 368 gönüllü itfaiyeci yetiştirildi, 2011’de Kirazlı, 2016 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde  Narlıca, Kurşunlu, Cerrah, Tahtaköprü, Tacir, Sultaniye, İpekyolu, Yeniköy, Elbeyli, Kınık, Karıncalı, Göynükbelen, Boyalıca, Adaköy, Derbent ve Bayramdere olmak üzere toplam  17 mahallelerimizde gönüllü itfaiye teşkilatı kuruldu” dedi.

Doğan, “Bize bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye şahsım ve teşkilatım adına çok teşekkür ederim. Ayrıca hizmetlerindeki özverili çalışmalarından dolayı kahraman itfaiyeci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X