İtfaiyenin Bilim Merkezi’nde Açtığı Stant İlgi Odağı Oldu

Kocaeli Bilim Merkezi’nde Kocaeli İtfaiyesi tarafından kurulan stantta yangında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Cumhurba…

İtfaiyenin Bilim Merkezi’nde Açtığı Stant İlgi Odağı Oldu

Kocaeli Bilim Merkezi’nde Kocaeli İtfaiyesi tarafından kurulan stantta yangında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan ve ülkemizin en büyüğü olma unvanını taşıyan Kocaeli Bilim Merkezi, açılışının ertesi gününden itibaren, yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Bilim merkezinin giriş katında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurulan stantta ziyaretçilere yangın ve diğer afetler hakkında farkındalık ve bilinç kazandırılması amacıyla bilgilendirmede bulunuluyor. Bilim merkezindeki itfaiye standı, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlar arsında yerini aldı. İtfaiye standında, bu amaçla hazırlanan birkaç düzenek yer alıyor. İhbar simülasyonu ile herhangi bir acil durumda itfaiye, ambulans veya polis ihbar hatlarına ihbarın nasıl yapılması gerektiği, bilgisayar yardımıyla öğretiliyor. Diğer bir bilgisayarda da afet ve acil durumlarda nasıl davranılması gerektiğine dair 100 sorunun bulunduğu soru bankasından, 10 tanesi rastgele soruluyor. Verilen cevaplara göre başarı belgesi çıktısı alınıyor. Başka bir düzenek ile de ısı-yanıcı madde (yakıt) ve oksijenin bir araya gelmesiyle birlikte yanma olayının oluştuğu ortaya konarak, yangın çıkmaması için bu etmenlerin yan yana getirilmemesi gerektiği, bu etmenler yan yana gelerek yangın oluşmuş ise de bu etmenlerden birinin ortamdan ayrılması yoluyla yangının daha büyümeden söndürülebileceği bilgileri verildi. Stantta bulunan cihaz ile de yangın çıkması halinde erken algılama ve uyarı sistemleri ile otomatik söndürme sistemlerinin varlığı vurgulanarak, işyeri ve her türlü binada bu teknolojik olanaklara yer verebileceğini öğreten bir simülasyon yer alıyor. Bilim merkezini ziyaret eden çocuk grupları veya anne, baba hatta dedeleriyle birlikte, itfaiye tarafından oluşturulan simülasyonların yer aldığı standı, ilgiyle takip ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X