İthal güneş gözlüğüne 128 milyon dolar

Baharın gelmesiyle talebin arttığı güneş gözlüğünde ithalat rakamı dikkat çekiyor. Geçen yıl güneş gözlüğü için dışarıya ödenen tutar, 127 milyon 849 bin 366 dolar oldu.

İthal güneş gözlüğüne 128 milyon dolar

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl en fazla güneş gözlüğü Çin’den ithal edildi. Bu ülkeden 6 milyon 489 bin 875 güneş gözlüğü alınırken, bu karşılığında 71 milyon 894 bin 11 dolar ödendi. İkinci ülke ise İtalya oldu. İtalya’ya 838 bin 186 güneş gözlüğü için 47 milyon 250 bin 264 dolar ödendi. Türkiye’de, geçen yıl ithal edilen toplam 7 milyon 566 bin 770 güneş gözlüğü için ödenen tutar, 127 milyon 849 bin 366 dolara ulaştı.

2 BİR LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Gözlükçüler ve Optikçiler Konfederasyonu Başkanı Turgut Vardi, gözlük satışlarının özellikle ilkbahar ve yaz döneminde yoğunluk kazandığını söyledi. Marka özelliği elde etmiş firmaların gözlüklerinin çok talep gördüğünü ifade eden Vardi, fiyatlarını 100 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. Ucuz olduğu için en fazla güneş gözlüğü ticaretinin Çin ile yapıldığını belirten Vardi, ”Bu her ürünün kali̇tesi̇z veya sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Tüketicinin, UVA ve UVB gibi ultraviyole ışınlarını absorbe edebi̇len ürünleri̇ terci̇h etmesi̇ni̇ öneri̇yoruz” dedi.

​Güneş gözlükleri̇ni̇n ruhsatlı opti̇syenli̇k müesseseleri̇nden alınması konusunda tüketiciyi uyaran Vardi, uzman kişilerin tavsiyeleri doğrultusunda doğru gözlük kullanımına yönelmenin önemine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X