İtiraz savcıdan

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı, “ölüme sebebiyet vermek”ten 10 yıl 10 ay hapis yatacak sanık polisin cezasını az bularak, “kasten adam öldürmekten müebbet hapse” mahkum edilmesi için Yargıtay’a itiraz etti.

İtiraz savcıdan

Kayseri’de karara bağlanan Ali İsmail Korkmaz davasında 10 yıl 10 ay hapis cezası alan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan ile 10 yıl hapse mahkum edilerek duruşmada tutuklanan polis Yalçın Akbulut’un avukatı Mutlu Karayılan, kararı temyiz ederek tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme savcısı da kararı temyiz edip sadece polis Saldoğan’ın “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcının temyizi henüz Başsavcılık onayından geçmediği için bu talep şimdilik hukukçuların UYAP sisteminde görülmüyor. 

AVUKATTAN TAHLİYE TALEBİ

Sanık polislerin avukatı Mutlu Karayılan, temyiz dilekçesinde, “Gerekçeli mahkeme kararının tarafımıza tebliğinden sonra ayrıntılı temyiz dilekçesi verme hakkımızı saklı tutarak, Yargıtay’daki tahkikatın duruşmalı olarak yapılması ve hükmün bozulması, müvekkilimin tahliyesine karar verilmesi dileğiyle temyiz ettiğimizi arz ve talep ederiz” denildi. 

O POLİSE MÜEBBET İSTENİYOR

Dayakçı polis Mevlüt Saldoğan’a verilen 10 yıl 10 aylık hapis cezasına itiraz eden savcı Mehmet Kalkan ise sanığın ‘kasten adam öldürmekten’ müebbet hapis verilmesini talep etti. Mahkeme savcısının mütalaasından farklı verilen hükmü temyiz ettiği fakat kısa talebin Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayından sonra UYAP’a düşeceği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X