İTSO Başkanı Anıl’dan karekodlu çek açıklaması

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, bir süre önce ticari hayata güven verecek olan ‘Karekodlu Çek Uygulaması’ ile güvensizliğin büyük oranda ortadan kalkacağını belirtti.

İTSO Başkanı Anıl’dan karekodlu çek açıklaması

SADULLAH ORGAN

Anıl, geçmişte çeklerde hapis cezası ve haciz uygulaması olduğunu hatırlatarak, bu uygulamanın olduğu dönemlerde çek ödemelerinde daha titiz davranıldığını ifade etti. 

Başkan Anıl, ‘Ancak yeni çek kanunuyla hapis cezası ortadan kaldırıldı. Böylece ödemelerde sorumsuzluk ve vurdumduymazlık meydana geldi’ dedi.  Bu amaçala kısa süre önce çeklerde karekod uygulaması başlatıldığını söyleyen Anıl, karekod içerisinde çeki veren şahsın veya şirketin her türlü bilgisi olacağını vurguladı.

Başkan Anıl, ‘Bu uygulamanın hayata tam anlamıyla geçtikten sonra çeklerdeki bu sorumsuzluk büyük oranda ortadan kalkacak. Çekler daha güvenli olacağı için ticari hayatımız rahatlayacak’ dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X