İtso’dan Üniversite Sanayi İş Birliğinde Önemli Adım

İnegöl’de dış ticaret ve uluslararası pazarlama konusunda faaliyet gösteren firmaların ihracat departmanlarında çalışanlar için düzenlenen 3 gün sürel…

İtso’dan Üniversite Sanayi İş Birliğinde Önemli Adım

İnegöl’de dış ticaret ve uluslararası pazarlama konusunda faaliyet gösteren firmaların ihracat departmanlarında çalışanlar için düzenlenen 3 gün süreli “Dış Ticaret Eğitimi” programı sona erdi. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İnegöl İşletme Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği programa katılanlara her program için ayrı sertifika verildi. 7-9 Eylül tarihleri arasında odanın Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim programına katılanlara, U.Ü İnegöl İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Barbaros Kemer tarafından eğitim verildi. İTSO üyesi firmalara yönelik olan ve ücretsiz yapılan eğitim programının ilk gününde, “İhracat ve İthalat Uygulamaları Prosedürleri ile Dış Ticarette Kullanılan Teslim Şekilleri” konusunda eğitim verildi. 8 Eylül’de “Dış Ticarette Ödeme ve Tahsilat Yöntemleri ile Dış Ticarette Kullanılan Belgeler” konuları işlenirken, 9 Eylül’deki son gününde de “Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları ile İhracatta Devlet Destekleri” konuları anlatıldı. Toplam 6 kurluk eğitim programını tamamlayan katılımcılar her kur için ayrı sertifika almaya hak kazandılar. İTSO Başkanı Metin Anıl, üyelerine yönelik çeşitli faaliyetleri bulunduklarını eğitim programlarının bunlardan sadece bir tanesi olduğunu söyledi. Düzenledikleri kurs programının üniversite sanayi iş birliğinde atılan en somut adımlardan biri olduğunu da vurgulayan Anıl, “Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli Fakülte ve Yüksek Okulları ile bir dizi eğitim programı yapıyoruz. Bunlar eğitim konusunda olduğu gibi öğrencilerin staj yapabilecekleri iş yerleri bulunması gibi konularda da oluyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X