‘İttifak mecliste güç sağlayabilir’

Saadet Partisi İnegöl ilçe kongresinde başkanlığa yeniden Ertan Sütçü seçildi. Kongreye katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Saadet Partisiz bu ülkeyi yönetmek mümkün değildir” dedi.

‘İttifak mecliste güç sağlayabilir’

SADULLAH ORGAN

Saadet Partisi İnegöl 6. olağan kongresindeki seçime  tek listeyle gidildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımı ile gerçekleşen kongrede başkanlığa yeniden Ertan Sütçü seçildi. Kongrede konuşan SP Genel Başkanı Kamalak, 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saadet’in bulunmadığı bir meclisin ülkenin hiç bir problemini çözemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kamalak, “Elbette hakkaniyete uygun bir ittifak mecliste güç sağlayabilir. Özellikle AK Parti, Saadet bunu sağlayabilir. Bunun iki anlamı vardır. Onu net olarak söyleyeyim. Biri söylenen, dilendirilen anlamı birde söylenmeyen ama kastedilen manası. Söylenen anlamı şu. AK Parti ile ittifak yapılırsa mecliste belki AK Parti’nin tek başına iktidarının sürdürebileceği güç oluşur. İkinci ve söylenmeyen anlamı çok daha önemlidir. Saadet Partisiz bu ülkeyi yönetmek mümkün değildir” diye konuştu.

Son günlerde gelen şehit haberlerine de değinen Mustafa Kamalak, “Her gün şehit cenazeleri ile uyanıyoruz. Yüreklere ateş düşüyor annelerin babaların feryadı arşı titretiyor. Çözüm, tarihimizdedir, kardeşliğimizdedir. Bu milletin Kürtü, Türkü, Çerkezi, Lazı, Sünnisi Alevisi kardeştir. Bu birlikteliğimizi ön plana çıkartmamız lazım. Oradaki problemleri adil düzen ile biz çözeriz. Çözüm yeri meclistir” dedi.

1 Kasım seçimlerinin güç birliği için büyük önem taşıdığını ifade eden Ertan Sütçü de, “Her ne şartlarda olursa olsun heyecanımızı kaybetmedik. Bizi biz yapan birlikteliğimiz ve çalışmalarımızdır. Bu çalışmalarımız İnegöl’de partili partisiz herkesin gönlünü kazanmamızı sağlamıştır. Kongremiz, bizim için yeni bir başlangıç yeni heyecanlardır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X