İttifak Türkiye’yi hedef almıyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras, iki ülke arasında derinleşen ittifakın Türkiye’yi hedef almadığını savunan bir açıklama yaptı.

İttifak Türkiye’yi hedef almıyor

Kudüs’te Çipras’la birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, Yunanistan’la uzun vadeli ve yakın bir ilişki yürütmeyi hedeflediklerini belirttikten sonra, ‘Ancak bu ilişki Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirme çabalarından bağımsız olarak yürüyor’ dedi. 

Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras da, İsrail-Yunanistan görüşmelerinin başka bir ülkeyi hedef almadığını savunarak, ‘Biz sadece kendimizin ve bölgedeki diğer ülkelerin çıkarlarını gözetiyoruz’ dedi. 

İsrail ve Yunan başbakanları bugün de Kıbrıs Rum Kesimi’nde Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades’in de katılımıyla üçlü olarak bir araya gelecek. Çipras, isim vermeden yine Türkiye’yi kastederek, ‘Bu toplantı da hiç kimseyi hedef almıyor. Biz hiç kimseye karşı değiliz. Başkalarının katılımından da memnun oluruz’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X