İTÜ Evi’nin temeli atıldı

Nilüfer Belediyesi ve İTÜ Der Bursa Şubesi iş birliğiyle Çamlıca Mahallesi’nde yapılacak olan İTÜ Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve çok sayıda davetli katıldı.

İTÜ Evi’nin temeli atıldı

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İTÜ Evi,  bilimin, kültürün, çağdaş düşüncenin paylaşıldığı bir yer olacaktır” dedi. 

 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da projeyi çok anlamlı bulduğunu belirterek, üniversite adına deneme bilim merkezinin bir şubesini de,  yapılacak olan tesiste açma sözü verdi.  

Karaca, “Bu merkez dernek merkezinden çok bilim merkezi olursa daha çok seviniriz. Üniversiteler toplum için bilim yapmalı. Bursa çok gelişen bir şehir ve Nilüfer Belediyesi’nin çevre dokusuna önem verdiğini görüyoruz. Proje çok güzel ve kimlikli bir çalışma olmuş. Biz de deneme bilim merkezi kurarak bu projeye katkı sunmak isteriz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Karaca desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e ‘İTÜ Mühendislik Tarihi’ isimli bir kitap hediye ederken, İTÜ Der Bursa Şube Başkanı Hasan Tuğcu da rozet takıp plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X