‘İyi ki komisyondan çekilmişiz’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis’te yapılan Yüce Divan oylamasına değindi. Demirtaş, ‘4 eski bakanın yerinde olsam Genel Kurul’da evet oyu verirdim’ dedi.

‘İyi ki komisyondan çekilmişiz’

Demirtaş, Soruşturma Komisyonu çalışmaları nedeniyle kendilerine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Çekilme kararlarının doğru olduğunu tekrarlayan Genel Başkan, ‘Başkalarını suçlayarak hakaret ve tehditlerle kendi suçlarınızı temizleyemeyeceksiniz. Biz yolsuzluk komisyonundan çekildik, iyi de yaptık. Doğru bir karardı. Keşke diğer muhalefet partileri de bizim gibi yapsaydı’ diye konuştu. 

‘Komisyonun bu rezil kararı vereceğini daha ilk toplantıda anladık’ diyen Demirtaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

AKLAMA FAALİYETİ

 

‘Daha ilk toplantıda usulü ve uzlaşmayı iptal ettiler. Dosyada ne var ne yok görmemiz lazımdı ama AKP’li üyeler ve komisyon başkanı reddetti. Rüşvet verdiği söylenen işadamında, savcıda dosya var milletvekilinde yok. Tanıkları birlikte dinleyecektik. Bunu da ihlal ettiler. AKP’li üyeler tanıkları kendileri belirlediler. Tanıklar da, yasal hakkımız var tanıklık yapmak istemiyoruz dediler. Tanıklar bakanların yakınlarıydı. Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu’nun komisyonda dinlenmesi kararlaştırıldı. Sonradan fark ettik Ağaoğlu ve Sarraf dinlenmiş, komisyon yüzlerini bile görmedi. Daha sonra yayın yasağı alındı. Eski bakan Erdoğan Bayraktar yurtdışına çıkacağı gerekçesiyle sadece 1 saat dinlendi, sadece AKP’li üyeler soru sordu. Bu aklama faaliyetine katılıp aklanmasını mı istersiniz? Biz bu aklama faaliyetine katılmayız dedik. En doğru tavrı biz koyduk.’

Selahattin Demirtaş, Cizre’de polis envanterinde bulunmadığı belirtilen, ancak görgü tanıklarının ifadelerine göre zırhlı bir araçtan açılan ateşle hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın hayatını kaybetmesine yol açan fişeği gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X