İyi ki MOBESE var

Elektronik denetleme sistemi sayesinde aşırı hız ve ışık ihlali yapanların sayısı önemli oranda geriledi.

İyi ki MOBESE var

OKTAY KAYALAR

Şehirde güvenliği sağlamak ve trafikte kural ihlallerini önlemek için kurulan MOBESE kameraları hizmete gireli tam 5 yıl oldu. Kentin bir çok noktasına yerleştirilen ve kesintisiz 24 saat kayıt yapan kameraları önemseyen sürücüler, artık ayağını gazdan çekip gözünü yoldan ayırmıyor. 

Trafikte kural ihlali yapanların sayısında elektronik denetleme sistemi sayesinde her geçen ay düşüş yaşanıyor. Geçmiş yıllarda MOBESE kameralarına aldırmayıp gerek hız, gerekse kırmızı ışık ihlalinde bulunanlar adreslerindeki posta kutularına gelen ceza tutanaklarını görünce geri adım atmak zorunda kaldı.

Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2014 yılının 10 ayında hız limitini aşan 12 bin 350 sürücü kameralara yakalanırken, bu yılın aynı döneminde rakam 7 bin 220’ye düştü. Yine bir önceki yılın 10 ayında kırmızı ışık ihlali yapan sürücü sayısı 8 bin 42 iken, rakam bu yıl aynı süreçte 3 bin 860 olarak kayıtlara geçti. 

Yetkililer, kural ihlallerinde MOBESE kameralarındaki verilen yüzde 46 oranında düşmesinin sevindirici olduğunu belirtti. 

HIZ KAMERALARI 

İzmir Yolu, Üniversite Köprüsü, Küçük Sanayi Kavşağı, Bademli Kavşağı öncesi, Esentepe Kavşağı ile Korupark arası, Çamlıca Kavşağı ile Beşevler arası, Buski ile Botanik Parkı arası, Gençosman ile Beşyol Kavşağı arası, Ataevler Metro İstasyonu ve Otosansit ile Erikli kavşakları arasındaki kameralar.

KIRMIZI IŞIK KAMERALARI

Teknik Malzeme Kavşağı, Orhaneli Yolu Beşevler Kavşağı, Zübeydehanım Doğumevi Acemler İstikameti, Real Kavşağı, Millet Mahallesi Kavşağı, Gürsu Kavşağı ve Tofaş Kavşağında bulunan kameralar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X