İYİ Parti’den hamam taslı protesto

İYİ Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin Sıcaksu Tabakhaneler bölgesini toplu konuta açma kararını tepki gösterdi.

İYİ Parti’den hamam taslı protesto

HATİCE DAL

Tabakhane bölgesinde düzenlenen açıklamaya katılan partililer yanlarında getirdikleri hamam taslarını yere atarak kararı protesto etti. Bursa’ya verilen termal köy müjdesinin rant kurbanı olduğunu savunan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, bölgeye 690 adet konut, 92 adet de dükkan yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıl önce Sıcaksu Bölgesi’nin Bursa’nın en değerli termal turizm merkezi olacağına dair açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Türkoğlu, şimdi ise bu bölgenin beton köye dönüştürüleceğinin altını çizdi.

“TERMAL ŞEHİR KİMLİĞİNİ KAZANAMAZ”

Bursa’nın bir daha termal şehir kimliğini kazanamayacağını ileri süren Türkoğlu, “Bursa için çok büyük bir hayalin de maalesef sonudur. Çünkü, 88 derece ile 75 derece arasında termal su çıkan bölgeyi, o işe uygun yapılarla, tesislerle donatmak yerine, konut ile doldurarak, vadettiğin termal köy terine adeta bir beton köy kuruyorsunuz. Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek beton köy projesinde, bina yükseklikleri, kent siluetini bozmayacak şekilde, zemin artı 5 katı geçmeyecekmiş. Utanmasanız buraya, 2’nci Doğanbey rezaletini dikersiniz” dedi.

“KİME SORDUNUZ?”

Burada yapılacak olan evler ve işyerlerinin kimlere satılacağını soran Türkoğlu, “Yıllar önce termal tesisler yapacağız diyerek kamulaştırdığınız yapıların sahiplerinin yüzüne nasıl bakacaksınız? Geçmişte bu bölgeyi boşaltmak için artı kuyuların açılması için harcanan Bursa’nın onca parası ve zamanı heder olmadı mı? Bunların hesabını hanginiz verecek? Göreve gelirken, ‘Her projeyi tartışacak ve Bursa ile birlikte karar vereceğiz’ diyordunuz, kime sordunuz, nerede tartıştınız? Bir açıklasanız da öğrensek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X