İYİ Parti’den ‘hastaneme dokunma’ kampanyası 

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Bursa Şehir Hastanesi’nin açılması ile şehir içindeki bazı hastanelerin kapatılmaması gerekçesiyle başlatılan imza kampanyasının değerlendirmesi Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla yapıldı.

İYİ Parti’den ‘hastaneme dokunma’ kampanyası 

HATİCE DAL

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Bursa Şehir Hastanesi’nin açılması ile şehir içindeki bazı hastanelerin kapatılmaması gerekçesiyle başlatılan imza kampanyasının değerlendirmesi Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla yapıldı. Açıklamaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ve partililer katıldı.

Şehir Hastanesi’nin açılmasına karşı olmadıklarını belirten İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu “Şehir hastanelerinin yap-işlet-devret veya Bursa’da olduğu gibi doluluk garantisi verilerek kiralama yolu ile yapılmasına ve insan sağlığının ranata dönüştürülmesine karşıyız. Bursa’da şuanki mevcut durumda dahil 2 bin 700 hasta yatağı açığı bulunurken mevcutta bulunan yatakların da ortadan kalkacak olmasına karşıyız. Bu durum vatandaşlarımızı özel hastanelere mecbur bırakacaktır” dedi. 

“4 BİNİ AŞKIN İMZA TOPLADIK”…

İnsan hayatında bir dakikanın ne denli önemli olduğunu da dikkat çeken Hasanoğlu, “Ulaşım ile ilgili hiçbir alt yapı hazırlanmadan hastane açılamaz. Sadece üç hatta hayata geçirilecek olan otobüsler işi bu işin olmayacağı ilk günden görülecektir. Ayrıca Bursa’nın açığı olan 350 uzman hekim kadrosunu Bursa’ya tahsis etmek yerine, 4 hastanedeki uzman hekimleri Şehir Hastanesi’ne transfer ettiler.

Ali Osman SöNMEZ Onkoloji Devlet Hastanesi kadrolarının yüzde 70’i Şehir Hastanesi’ne gönderilerek işlevsiz hale getirilecek. Hastaneler kapatılmak yerine daha iyi hizmet verilecek düzeye getirilerek tekrardan Bursalıların sağlık hizmetine sunulmalıdır. Şu ana kadar 4 bini aşkın imza topladık. Gelen talepler üzerine imza kampanyamız birkaç gün daha sürecek. Bu bir kaç günün sonunda 10 bini aşkın ilmza toplamayı hedefliyoruz. Topladığımız imzaları en kısa zamanda yetkili mercilere teslim edeceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X