İYİ Parti’den Karabağ’a destek konvoyu

İYİ Parti İl Teşkilatı, Azerbaycan bayraklarıyla donatılan araçlarla Karabağ’a destek konvoyu düzenledi.

İYİ Parti’den Karabağ’a destek konvoyu

Konvoyun ardından Kent Meydanı’ndaki nokta mitinginde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ateşkesin Karabağ’ın esaretinin devamı anlamına geleceğini belirterek, bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Azerbaycan’a dayatılan ateşkesin, Karabağ zulmünün devam etmesini arzu edenlerin başvurduğu, bir barış aldatmacası olduğunu savunan Türkoğlu, şöyle devam etti:

“Gerçek barış, ancak ve ancak Azerbaycan’a ait bir Türk toprağı olan Karabağ’ın, özgürlüğüne kavuşturulmasıyla mümkün olacaktır. Dağlık Karabağ Bölgesi’nde Ermenistan’ın haksız ilhakı devam ettiği sürece herhangi bir barış ve istikrardan asla söz edilemez. Ateşkes, Karabağ’ın tutsaklığının devamı için öngörülmüş oyun içinde oyundur ve Ermenistan’ın saldırganlığını asla durdurmayacaktır. Savaş sırasında askeri alandan kaçan ve sivil halkı hedef alarak soykırımcı yüzünü bir kez daha gösteren Ermenistan saldırganlığı, Türk düşmanlığı üzerine kurgulanmış ve iflah olmaz bir tarihsel alışkanlıktır. Karabağ işgali de, gerçekte emperyalizmin insanları birbirlerine kırdırma politikalarının ürünüdür ve Ermenistan yönetiminin de bu oyuna bile, isteye gelmesidir. Gerçek çözüm ancak Karabağ’ın yeniden hürriyetine kavuşturulması ve Karabağlıların, yerlerine yurtlarına geri dönmelerinin sağlanmasıyla gelecektir. İYİ Parti İl Teşkilatı olarak her zaman Can Azerbaycan’ın ve kardeşlerimizin yanındayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X