İYİ Parti’liler ‘Nutuk’ dağıttı

İYİ Parti İl Teşkilatı, Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ın Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını yasaklamasını protesto etti.

İYİ Parti’liler ‘Nutuk’ dağıttı

Heykel’de bulunan Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda toplanan İYİ Partililer, gerçekleştirdikleri eylemde vatandaşlara ‘Nutuk’ dağıttılar.

Eylemde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Cumhuriyetin neredeyse tüm kazanımlarının bu hükümet döneminde adeta lime lime yapılıp tarumar edildiğini öne sürerek, “Lebaleb kongrelere, binlerce kişinin katıldığı şeyhlerin, şıhların, bir takım cemaat mensuplarının cenaze törenlerine ses çıkarmayıp teşvik eden, üstelik bizzat katılarak buralarda boy da gösteren iktidar sahipleri; cumhuriyet tarihimizin kilometre taşlarını oluşturan ve her biri ayrı ayrı önem taşıyan resmî bayramlarımızı, türlü bahaneler uydurarak sabote etmeye devam ediyor. Onlar bu milletin şanlı tarihine ihanet ededursunlar, bizler bugünün önemine binaen ve her şeye rağmen ulusal egemenliğimizin ve tam bağımsızlığımızın en büyük sembolü olan TBMM’nin kuruluşunu onurla kutlarken, Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkıyoruz” dedi.

“TAVİZ VERMEYECEĞİZ”…

Kuruluşunun 101. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, işlevsizleştirilerek etkisiz kılınmaya çalışıldığını ileri süren Türkoğlu, “İşgal altındaki vatan topraklarını düşman çizmelerinden arındırarak, yok olmanın eşiğindeki Türk milletini yeniden ayağa kaldıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun bağımsızlık ideolojisine saldırı üstüne saldırı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin billboard afişlerindeki 23 Nisan mesajında Atatürk’e kasıtlı olarak yer verilmeyişi de aynı köhnemiş zihniyetin sonucudur. Daha dün Mersin Çamlıyayla’da, bu cumhuriyet sayesinde ‘Milli Eğitim Müdürü’ payesi elde etmiş, ancak milli onurdan zerrece nasiplenmemiş bir gafil; Atatürk’ün ‘yol gösterici’ armağanı ‘Nutuk’ kitabını yasaklamaya dahi cüret edebildi. Türk Milleti’nin şiddetli tepkisi ile ‘yöneticilik’ yetkisi elinden alınmak zorunda kalınan bu gafilin, hukuken de gerekli tüm cezalara çarptırılmasını, sonuna kadar takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak tüm fedakarlıkları yapmaktan asla imtina etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin teminatı, ulusal egemenlik ve bağımsızlığımızın simgesi TBMM’ye yeniden işlerlik kazandırılmasından asla kadar taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X